top of page
Untitled (Poster (Portrait)).png

Föreningen strävar efter att erbjuda kulturutövare inspirerande undervisningsmaterial. Detta kommer att ske främst genom digital undervisning både i form av onlinekurser, informationsvideor och workshops.

Flera nya undervisningsprojekt är under arbete för 2023 och GIMME har för tillfället en serie publicerad med undervisningsmaterial om kvinnor i musikhistorien som heter "Drumming Through The Decades".

Verksamhet

Undervisning om kvinnor i
musikhistorien

“Drumming Through The Decades” (DTTD) är en filmatiserad undervisningsserie om kvinnors roll i musikhistorien. Serien bestående av tolv avsnitt (ca 4h totalt) som går igenom utvecklingen av rytmers och olika musikstilars historia, med speciellt fokus på kvinnliga trumslagare och musiker. Serien är skapad av trumslagaren Vicky Österberg.

DTTD börjar 2000 f.Kr. då forskning har visat att alla trumslagare var kvinnor och fortsätter till slutet av 2021. För att skapa en serie som sätter kvinnliga musiker i fokus har Österberg gjort djupgående forskning om kvinnors betydelse i musikhistorien. Det finns även 220 korta informationsvideor som behandlar specifika delområden av serien. 

 

Då det kvinnliga perspektivet oftast har utelämnats ur musikhistorien vill GIMME gynna jämställdhet och sprida informationsmaterial om både nutid och historia. Utöver videomaterialet finns det ett informationspaket som innehåller frågesporter, länkar till referensmaterial och nedladdningsbara manuskript.

 

Vi erbjuder även att skolbesök med gästföreläsningar inom ämnet.

Målet med projektet är att ge studerande en bredare insyn i kvinnlig musikhistoria och genom detta öka jämlikheten mellan könen inom kulturbranschen. 

Untitled (Poster (Portrait)).png

Se samtliga avsnitt här

bottom of page